Photo makeup palette

Top 5 culori de ruj care trebuie să fie în trusa ta de machiaj în acest sezon

Indiferent de sezon, rujul este unul dintre cele mai importante produse de machiaj pentru a completa un look. Fie că preferi un aspect natural și subtil sau unul îndrăzneț și dramatic, alegerea culorii potrivite de ruj poate face o mare diferență în întregul aspect al feței tale. În acest sezon, există câteva culori de ruj care sunt la modă și care pot adăuga o notă de prospetime și stil oricărui machiaj.

Este important să alegi nuanța potrivită de ruj în funcție de tonul pielii tale. Fiecare persoană are un ton de piele diferit, iar anumite culori pot arăta mai bine pe unele tonuri decât pe altele. De aceea, este esențial să îți cunoști tonul pielii și să alegi culorile care îți pun în evidență frumusețea naturală.

Rujul roșu – un clasic care nu se demodează niciodată

Rujul roșu este o alegere clasică și intemporală pentru orice ocazie. Această culoare vibrantă și seducătoare a fost folosită de femei de-a lungul istoriei ca un simbol al feminității și puterii. De la Marilyn Monroe până la Taylor Swift, multe celebrități au adoptat acest look iconic.

Pentru a purta rujul roșu în mod corespunzător, este important să alegi nuanța potrivită în funcție de tonul pielii tale. Dacă ai un ton de piele deschis, poți opta pentru un roșu cu subtonuri reci, cum ar fi un roșu cu nuanțe de albastru. Dacă ai un ton de piele mai închis, poți alege un roșu cu subtonuri calde, cum ar fi un roșu cu nuanțe de portocaliu.

Pentru ocazii formale, poți opta pentru un ruj roșu intens și mat, care va adăuga o notă de eleganță și rafinament. Pentru ocazii mai informale, poți alege un ruj roșu cu un finisaj lucios sau satinat, care va adăuga o notă de prospetime și jucausitate.

Nuanțele de roz – de la roz prăfuit la roz intens

Rujul roz este o alegere populară pentru femeile care doresc să adauge o notă feminină și romantică machiajului lor. Există o varietate de nuanțe de roz disponibile, de la roz prăfuit și pal până la roz intens și vibrant.

Pentru a alege nuanța potrivită de roz, este important să ții cont de tonul pielii tale. Dacă ai un ton de piele deschis, poți opta pentru un roz prăfuit sau pal, care va adăuga o notă subtilă și delicată machiajului tău. Dacă ai un ton de piele mai închis, poți alege un roz intens sau vibrant, care va adăuga o notă de prospețime și vitalitate.

Pentru un look de zi, poți opta pentru un ruj roz cu un finisaj lucios sau satinat, care va adăuga o notă de prospetime și strălucire. Pentru un look de seară, poți alege un ruj roz cu un finisaj mat sau metalic, care va adăuga o notă de eleganță și glamour.

Rujul mov – o alegere îndrăzneață pentru un look deosebit

În ultimii ani, rujul mov a câștigat popularitate ca o alegere îndrăzneață și nonconformistă pentru femeile care doresc să iasă în evidență. Această culoare vibrantă și misterioasă poate adăuga o notă de dramatism și originalitate oricărui machiaj.

Pentru a purta rujul mov în mod corespunzător, este important să alegi nuanța potrivită în funcție de tonul pielii tale. Dacă ai un ton de piele deschis, poți opta pentru un mov cu subtonuri reci, cum ar fi un mov cu nuanțe de albastru sau violet. Dacă ai un ton de piele mai închis, poți alege un mov cu subtonuri calde, cum ar fi un mov cu nuanțe de roșu sau maro.

Pentru a evita un aspect prea dramatic, poți opta pentru un ruj mov cu un finisaj mat sau satinat, care va adăuga o notă de eleganță și rafinament. Pentru a completa look-ul, poți alege să îți păstrezi restul machiajului cât mai simplu și natural posibil.

Rujul nude – aspect natural și elegant pentru orice ocazie

Rujul nude este o alegere populară pentru femeile care doresc să obțină un aspect natural și elegant. Această culoare subtilă și neutra poate adăuga o notă de sofisticare și rafinament oricărui machiaj.

Pentru a găsi nuanța perfectă de ruj nude pentru tonul pielii tale, este important să ții cont de subtonurile pielii tale. Dacă ai subtonuri reci, poți opta pentru un nude cu nuanțe de roz sau piersică. Dacă ai subtonuri calde, poți alege un nude cu nuanțe de maro sau caramel.

Pentru un look de zi, poți opta pentru un ruj nude cu un finisaj lucios sau satinat, care va adăuga o notă de prospetime și strălucire. Pentru un look de seară, poți alege un ruj nude cu un finisaj mat sau metalic, care va adăuga o notă de eleganță și glamour.

Rujul corai – o culoare vibrantă perfectă pentru vară

Rujul corai este o alegere perfectă pentru sezonul de vară. Această culoare vibrantă și jucăușă poate adăuga o notă de prospețime și vitalitate oricărui machiaj.

Pentru a purta rujul corai în mod corespunzător, este important să alegi nuanța potrivită în funcție de tonul pielii tale. Dacă ai un ton de piele deschis, poți opta pentru un corai cu subtonuri reci, cum ar fi un corai cu nuanțe de roz sau piersică. Dacă ai un ton de piele mai închis, poți alege un corai cu subtonuri calde, cum ar fi un corai cu nuanțe de portocaliu sau roșu.

Pentru un look de zi, poți opta pentru un ruj corai cu un finisaj lucios sau satinat, care va adăuga o notă de prospetime și strălucire. Pentru un look de seară, poți alege un ruj corai cu un finisaj mat sau metalic, care va adăuga o notă de eleganță și glamour.

Cum să alegi nuanța potrivită pentru tonul tău de piele

Pentru a alege nuanța potrivită de ruj în funcție de tonul pielii tale, este important să îți cunoști tonul pielii și subtonurile. Există trei tipuri principale de tonuri ale pielii: deschis, mediu și închis. Subtonurile pot fi fie reci, fie calde.

Pentru a determina tonul pielii tale, poți observa culoarea venelor de pe încheietura mâinii tale. Dacă venele tale par a fi albastre sau purpurii, ai un ton de piele deschis. Dacă venele tale par a fi verzi sau verzui, ai un ton de piele mediu. Dacă venele tale par a fi albastre sau purpurii închise, ai un ton de piele închis.

Pentru a determina subtonurile pielii tale, poți observa cum reacționează pielea ta la soare. Dacă pielea ta se bronzează ușor și are nuanțe de auriu sau portocaliu, ai subtonuri calde. Dacă pielea ta se bronzează greu și are nuanțe de roz sau albastru, ai subtonuri reci.

Pentru un ton de piele deschis cu subtonuri reci, poți opta pentru culori precum roz prăfuit sau nude cu nuanțe de roz. Pentru un ton de piele deschis cu subtonuri calde, poți alege culori precum corai sau nude cu nuanțe de piersică.

Pentru un ton de piele mediu cu subtonuri reci, poți opta pentru culori precum roz intens sau mov cu nuanțe de albastru. Pentru un ton de piele mediu cu subtonuri calde, poți alege culori precum roz intens sau corai cu nuanțe de portocaliu.

Pentru un ton de piele închis cu subtonuri reci, poți opta pentru culori precum mov intens sau roșu cu nuanțe de albastru. Pentru un ton de piele închis cu subtonuri calde, poți alege culori precum mov intens sau roșu cu nuanțe de maro.

Texturi de ruj – de la mat la lucios și satinat

Există o varietate de texturi și finisaje disponibile pentru rujuri, fiecare oferind un aspect diferit. Cele mai populare texturi de ruj includ mat, lucios și satinat.

Rujul mat are un finisaj opac și fără strălucire. Acesta oferă o acoperire intensă și o rezistență mai mare în timp. Rujurile mate sunt ideale pentru ocazii formale sau atunci când dorești să obții un aspect mai sofisticat și elegant.

Rujul lucios are un finisaj strălucitor și reflectorizant. Acesta oferă o acoperire mai ușoară și un aspect mai proaspăt și jucaus. Rujurile lucioase sunt ideale pentru ocazii informale sau atunci când dorești să obții un aspect mai tineresc și plin de viață.

Rujul satinat are un finisaj între mat și lucios. Acesta oferă o acoperire medie și un aspect elegant și rafinat. Rujurile satinat sunt ideale pentru ocazii de zi sau atunci când dorești să obții un aspect mai natural și subtil.

Cum să aplici rujul corect pentru un aspect impecabil

Pentru a obține un aspect impecabil atunci când aplici rujul, este important să urmezi câțiva pași simpli.

În primul rând, pregătește-ți buzele pentru aplicarea rujului. Exfoliază-ți buzele pentru a îndepărta pielea uscată și apoi aplică un balsam hidratant pentru a le hidrata și netezi.

În al doilea rând, conturează-ți buzele cu un creion de buze în aceeași nuanță sau într-o nuanță similară cu rujul pe care urmează să-l aplici. Acest lucru va ajuta la definirea formei buzelor și va preveni ca rujul să se întindă sau să se estompeze.

În al treilea rând, aplică rujul pe buze folosind o pensulă de buze sau direct din tub. Începe din centrul buzelor și întinde culoarea spre colțurile exterioare. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a buzelor și că nu lasi zone neacoperite sau cu pete. Dacă dorești un aspect mai intens, aplică un strat suplimentar de ruj. Pentru a evita ca rujul să se întindă sau să se transfere, poți aplica un strat subțire de pudră translucidă peste buze. În final, verifică dacă nu ai depășit conturul buzelor și corectează eventualele imperfecțiuni cu ajutorul unui corector sau a unei dischete demachiante îmbibate în demachiant.

Dacă ești pasionată de machiaj și vrei să fii mereu în tendințe, trebuie să citești acest articol de pe Incisiv de Mureș. Aici vei găsi o listă cu cele mai populare culori de ruj care trebuie să fie în trusa ta de machiaj în acest sezon. Descoperă cele mai trendy nuanțe și află cum să le asortezi perfect cu restul machiajului tău. Nu rata ocazia de a fi mereu în pas cu ultimele tendințe în materie de beauty!